Romsmagning

Rom er en kendt og populær alkoholisk drik, der har eksisteret i mange år. Rom består grundlæggende af saft eller melasse fra rørsukker og vand. Tilbage i 1700-tallet fik søfolk udbetalt deres løn i rom. I dag er rom en niche segment, som flere og flere er begyndt at nørde i. Der findes flere forskellige mikrobryggerier rundt i landet, hvor du har mulighed for at se og smage lokal rom. Her kan du komme helt tæt på processen og høre om, hvilke tanker der ligger bag det enkelte mikrobryggeri og den rom, de er i gang med at brygge. Her kan du både smage på rom der er i gang med at blive produceret og nogle af de varianter der allerede er færdige. Her kan du smage den afgørende faktor i, hvorfor man skal vente til, at rommen er helt færdigproduceret, for at få den fulde udbytte af råvarerne.

Rom er i samme liga som Whisky og vodka, hvis du sammenligner alkoholprocenten. Rom er dog noget sødere i smagen, hvorfor der er mange der enten nyder rom helt rent som det er, eller blandt det op med f.eks. cola. Der findes mange forskellige nuancer og toner man kan arbejde ind i rum. Der er måske mange der mest forbinder rom som cognacfarvet, men alt efter hvilken tønde det får lov til at ligge i, så kan du i dag også få hvid rom.

Det er nok de færreste der ved særlig meget om rom. Har du derfor lyst til at blive klogere på rom og hvad det kan gøre i cocktails eller din madlavning, så skal du vælge en romsmagning. Her får du gode og dybdegående historier om de forskellige rom, du skal smage på, og hvordan de er blevet fremstillet.

Romsmagning som firmaarrangement

 

Hvis du er ved at planlægge en sommerfest, personale aktivitet eller bare noget socialt hygge på arbejdspladsen, kan du tage dine medarbejdere ud til en romsmagning. Det er naturligvis også muligt at få besøg af den lokale spiritusbutik eller restaurant, hvis du ønsker at holde det på arbejdspladsen. Det har dog sin charme at besøge et lokalt destilleri, da dine medarbejdere vil kunne se selve produktionen og få en fremvisning af destilleriet på lokationen. Det giver som regel en større oplevelse i forbindelse med romsmagningen, da man nyder en rom imens man kan se, hvordan det hele bliver fremstillet. Det giver som regel også en bedre fornemmelse af, hvor meget arbejde og tid der ligger bag i at fremstille en rom, som der bliver smagt på.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og se hvordan man selv kan komme i gang med sin egen rom derhjemme.

Romsmagning som polterabend

 

Har du en ven eller veninde der skal giftes, som også elsker rom? Så har du mulighed for at give dem en oplevelse ud over det sædvanlige. Efter en dag med flere aktiviteter, kan det være rart med et pusterum, hvor I kan forkæle jeres smagsløg. En romsmagning er både for dig som kender lidt til rom i forvejen eller for dig som gerne vil udvide sin horisont med nye smage. I en romsmagning vil man komme igennem flere forskellige rom. Det vil dog ikke blive helt lige så mange som man vil under en vinsmagning, da alkoholprocenten er noget højere. Man vil til sidst kunne få svære ved at smage de toner og nuancer der er i den enkelte rom, når man har fået 4-6 genstande.

Her kan du give bruden eller gommen en fantastisk oplevelse ved at tage dem med ud til et mikrobryggeri rundt i landet eller den lokale spiritusbutik. Der vil blive fortalt en god historie om den enkelte rom I skal smage på, så I får en bedre indsigt i producenten, smagen og de processer den har været igennem.

Det er en aktivitet, hvor I kan læne jer tilbage og nyde de spændende typer af rom, der vil blive serveret for jer. Det er dermed også en anledning til at tage videre på restaurant eller i byen. Der er flere steder at vælge mellem rundt i hele landet, hvorfor du kan finde en der er tæt på jeres brudens eller gommens bopæl eller en af de aktiviteter I skal igennem på dagen.