Vinsmagning

Det gode ved vin er, at der er noget for enhver smag. Vin kan du opleve og smage i mange forskellige varianter. Du kan få rødvin, hvidvin, portvin og rosé. I Danmark er vi kendte for at nyde god vin hele året rundt. Vin går både godt til forskellige madretter, sammen med ost og andre snacks eller bare helt rent, når du enten skal slappe af eller ved festlige begivenheder. Der bliver produceret vin fra hele verden. Her har temperaturen, klimaet og frugtbarheden meget at sige i forhold til, hvad man kan få ud af de forskellige druer. Derfor smager vine også forskelligt år fra år alt efter, hvordan klimaet og frugtbarheden har været det aktuelle år.

Vin kan du købe i mange forskellige prisklasser, som afhænger af kvaliteten af druen og hvilke områder og vilkår den er fremstillet under. Det er ikke ensbetydende med, at en dyr vin er bedre end den billigere vin, da det jo i sidste handler om, hvad man kan lide. Der er utrolig mange aromaer i vin som du både kan dufte og smage. Det er derfor en fordel at kunne forskellige teknikker og have en nødvendig viden om de forskellige druer for at du kan få den fulde oplevelse af vinen. Det kan du blandt andet få gennem en vinsmagning. Her får du lov til at gå på opdagelse i et stort spænd af forskellige vine.

Noget af det som gør en vinsmagning helt speciel, er den fortælling du får med på vejen. En historie om den aktuelle vin og drue giver en bedre forståelse af, hvad man drikker. Det gør det også nemmere for dig at forstå, hvad du har med at gøre samt at kunne smage de forskellige nuancer og toner der er i vinen.

Vinsmagning som firmaevent

 

Står du som virksomhed og skal finde på en aktivitet, hvor alle kan være med og som er noget der både vil være hyggeligt og lærerigt, skal du vælge vinsmagning. Hvis der er noget vi elsker i Danmark, så er det vin og gode historier. Når du vælger en vinsmagning, kan du enten besøge den lokale butik, vinbar eller få besøg i virksomheden. Her vil du få præsenteret en række af forskellige vine, som I skal smage på i løbet af aftenen. Her vil I få en historie og fortælling om, hvor vinen kommer fra, hvordan den er blevet fremstillet og hvad man kan forvente at finde af toner og nuancer i vinen. Der er derfor rig mulighed for at blive klogere på vin eller udvide sin horisont. Det vil typisk være vine man aldrig har smagt før eller nye druer man bliver præsenteret for. Der er derfor stor chance for, at der bliver en ny vin man kommer til at falde for og dermed kommer til at købe fremadrettet, når man skal vælge en vin til en hyggelig aften med sin partner eller sine gæster.

En vinsmagning er som regel et stort hit for virksomheder. Det giver anledning til, at man efterfølgende kan tage videre i byen eller få mad sammen. Det vil dermed være en investering i kvalitetstid med sine kollegaer, man ellers ikke vil få på arbejdspladsen. Der er som regel mange, der tilbyder vinsmagninger rundt i hele landet. Du kan derfor vælge et lokalt sted, som du har hørt godt om i dit netværk eller forsøge dig med et populært sted uden for byen.

Vinsmagning til en polterabend

I Danmark har vi god tradition for at holde en polterabend for gommen eller bruden, når de skal giftes. Det bliver som regel planlagt nogle uger forinden af de nærmeste venner og familiemedlemmer. En polterabend er typisk kendt for at gå ret vildt for sig. Her vil det være oplagt at vælge en vinsmagning efter både adrenalinen og pulsen har været oppe at køre i løbet af dagen. Her er der plads til at komme ned i gear og smage på forskellige vine fra hele verden. Uanset om I er nørdet omkring vin eller ej, kan det være med til at give blod på tanden til at blive endnu klogere på vin. Det kan også være en anledning til at få noget mad bagefter eller tage videre i byen til en festlig aften.